torsdag, augusti 30, 2007

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Som med den snygga tröjan/linnet som jag såg i boken Designstickat. Det kanske hade blivit snyggare om jag följt anvisningarna och använt samma garn, men jag tvivlar faktiskt (för så mycket ändrade jag inte.) Men när slutresultatet bara får en att känna sig tjock och obekväm är det inte mycket mer att göra än att inse sitt misslyckande och börja repa. Så tröjan är nu åter 6 nystan och jag har börjat fundera på hur jag ska kunna sticka ungefär samma model med samma garn utan att bli missnöjd. Resår hela vägen och breda ränder är arbetshypotesen.

tisdag, augusti 21, 2007

Kofta med svalor

Jag har under sommaren också gjort mitt första försök att sticka barnkläder. Resultatet är koftan på bilden, som några vänners dotter numera är lycklig (?) ägare till. Försöken att fota slutresultatet aktualiserade frågan varför det är så svårt att få rött att se bra ut på digitalfoton. Med lite trixande i photoshop lyckades jag få det att bli ok men det är ju inte mer än så.

Mönstret kommer från Stich n' bitch nation men jag har gjort några modifikationer. Dels är garnet, såklart, ett annat eftersom jag inte orkar försöka beställa från USA. Jag använde ett superwash merinogarn, bambino ull från idéna (Schachenmayer nomotta). Färgerna är också utbytta, orginalet använder brunt och rosa. Dessutom är kanten resårstickad och inte mosstickad, detta var inget medvetet val utan ett misstag som jag inte orkade ändra. Kanske borde jag gjort det, för jag stickade på sidlinningen efteråt, för att få resår på tvären, och det var svårt att få kanten jämn vid avmaskning. Dessutom är svalorna stickade och inte broderade. För att vara ett första försök måste slutresultatet betraktas som hyggligt i alla fall.
Tre fyllda och färdiga lavendelpåsar som ser nästan ut som karameller. Nu sedan redan länge bortgivna. Men jag har mer torkad lavendel så det kanske blir några fler påsar, skulle inte vara helt fel att ha några själv.