torsdag, maj 29, 2008

Redesign


Nytt håndarbeidsprosjekt. Går på kurs i redesign hos http://www.sommelig.no/, så det har blitt mye symasking og lite strikkepinner i det siste. Redesign er selvforklarende, sipmelthen at man tar gamle klær og redesigner dem til et nytt bruksområde. Kjempemoro. Mye inspirasjon å hente fra bok av hun som har redesignbutikk i bunn av Grünerløkka, Ann Britt Opdahl, Klær. Selv om kanskje ikke alle har lyst til å gå i en kjole laget av en badedrakt og paraplyer har hun utrolig morsomme ideer og forslag til hva man kan bruke gamle ting til :)
Bildet viser første hjemmeprosjekt, en herremansjettknappskjorte i størrelse 50 har nå blitt damemansjettknappskjorte i størrelse Ingrid. La den inn ved å gjøre fire snitt og sy inn i siden, og krympe og puffe ermer (bare delvis vellykket puff, men men). Skulle tatt før og etter bilder for å vise endringen.

Prosjektet mitt på kurset er å sy en kjole av et gammelt fretex-skjørt og en gardin, det gjenstår å se hvordan resultatet blir men morsomt er det ihvertfall. Rapport her hvis resultatet ikke blir alt for ille.

söndag, maj 18, 2008

Kjole 1 år

Niese i Bergen ble ett år i mars og hverdagskjole fra Nøstebarn.no og skinntøfler ble bursdagsgave. Jeg liker at denne kjolen har ribbestrikk i bærepartiet og puffer seg litt ut i skjørtet. Tror det er en god kjole til både varmt og kjølig vær siden ull både varmer og puster. Nøstebarn har gode oppskrifter, men det er jo litt kjedelig at fargeutvalget i silkeullgarnet er så begrenset (hvit, rosa, grønn og blå). Lett kjole å strikke ihvertfall, og jeg syntes den ble ganske søt.

lördag, maj 03, 2008

Kappastrof?

Denna babykappa kommer inte upp på listan över projekt som jag är nöjd med. Inte nog med att det tagit så lång tid att ungen förmodligen redan växt ur den, inte blev resultatet särskilt snyggt heller. Passformen ser väl bred ut och det är massa misstag i mosstickningen t.ex. Beskrivningen kommer från Erika Knights Stickat och sött: 20 stickmönster för babyn och mamman. En bok som verkligen är så söt att man riskerar hål i tänderna. Inget jag rekomenderar och jag vill poängtera att jag lånade den på biblioteket... Beskrivningen är sjukt komplicerad med massa olika stickstorlekar (vilket jag ignorerade, kanske hade det blivit bättre om jag lytt) och delar som ska sys i hop. Det enda positiva är att jag blivit betydligt bättre på att sy hyftsade sömmar. Eftersom jag kapitalt misslyckades med att få till ett knapphål som såg ens i närheten av ok ut sydde jag tillsut dit hyskor och hakar i stället. Och hade jag fattat hur mycket vidd det var i nederdelen på kappan hade jag aldrig påbörjat projektet. Hur som helst, nu är den färdig och jag hoppas att de (relativt) nyblivna föräldrarna åtminstone kör på "det är tanken som räknas"...