torsdag, december 27, 2007

Sockar modell större

Årets enda stickade julklapp är detta par gigantiska raggsockar åt pappa. Jag har testat att förstärka foten med sytråd. Han har tidigare framfört önskemål om raggsockar så jag hoppas han kommer använda dem så jag får veta om sytrådsförstärkningen funkar. Det är för övrigt bristfällig bildkomposition som gör att den översta sockan ser mycket mindre ut än den undre, de är jämnstora.

2 kommentarer:

  1. Raggsokker var juleprosjektet i Sandnes også, men jeg glemte å ta bilde av dem før de forsvant under det designerte juletreet. Hæl er slett ikke så vanskelig å strikke som en skulle tro. Men kan jeg etterspørre et nærbilde av hælen på sokkene på bildet? De ser veldig fine ut. Eller er kanskje sokkene allerede tatt i bruk, da går det jo ikke. Men kanskje en annen hæl på en annen sokk?

    SvaraRadera
  2. Jo, de har redan börjat användas så detta är den enda bild som finns att tillgå.

    Jag tycker inte heller det är så svårt att göra hälar. När jag lärde mig sticka på riktigt var sockar det första jag gjorde så jag tycker det är det lättaste. Det som kan vara ett problem med hälarna jag stickar är att de tenderar att bli lite stora. Ska se om jag kan rota fram någon sock och ta bild på hälen.

    Det ska ju finnas massa olika hälstickningstekniker så jag funderar på att testa någon annan en gång.

    SvaraRadera