lördag, april 07, 2007

Ipod strumpa

Min svåger ringde i morse för att meddela sin ankomst och berätta att han fått en ipod nano av flickvännen i uppmuntringspresent eftersom han skulle tillbringa påsken med att skriva färdigt sitt exjobb. Mannen lovade då att jag skulle fixa ett fodral. Man kan ju inte svika ett sådant förtroende, så det var bara att ta itu med långfredagspysslet.

Det är trixigt att sticka rundstickning när man har få maskor så jag bestämde mig för att pröva att sticka rundstickning på två stickor (sticka en, lyft en (framifrån, som för avig maska) med garn framför arbetet, upprepa varvet ut). Det har desstuom fördelen att man inte behöver sy ihop botten. Nackdelen är att man inte får göra fel, för då går det inte att öppna tuben... Att maska av var också lite besvärligt eftersom man då måste överföra de maskor man lyfter till en separat sticka, annars blir även överdelen "ihopsydd".

Rotade rätt på ett gammalt superwashgarn som inköpts till kantbroderier på Lovikkavantar. 18 maskor på stickor 3 1/2, slätstickning utefter hela ipodens längd (ca 9 cm). Resår (2 räta 1 avig) i toppen för att hålla ihop det hela (ca 2 cm). Färdigt på en dryg timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar